На що варто звернути увагу при замовленні підсилювачів потужності звуку?

Дата публікації 10.06.2019.

Неможливо уявити собі сучасну домашню або концертну акустичну систему без підсилювача потужності звуку, який ще коротко називають - УЗ. Підсилювач призначений для збільшення потужності звуку, що передається від джерела звуку - мікрофона або музичного інструменту - на акустичні колонки. Від правильно підібраного УЗ залежить гучність і якість тих звуків, які почує слухач на концерті або у себе вдома, тому вкрай важливо правильно купити підсилювач звуку, враховуючи і інші параметри акустичної системи..

На що варто звернути увагу при замовленні підсилювачів потужності звуку?
  • Види підсилювачів потужності звуку

    Звукопідсилювальне обладнання в нашому інтернет-магазині представлено такими блоками, як: 

    • Одно- і двоканальні ПЗ. Вони оснащені регуляторами вхідного рівня, мають три режими роботи і вбудовану схему захисту.
    • 4- і 8- канальні звукопідсилювачі. Мають не просто великою кількістю каналів для посилення звуку, але і високим ККД, розширеними функціями і гнучкістю, необхідною для складних звукових застосувань 21века.
    • Трансляційні підсилювачі. Діляться на одне - і двоканальні з незалежними зовнішніми входами і незалежної ж регулюванням цих входів. Містять вбудовані тюнери, еквалайзери, USB МР3 плеєр. Можуть використовуватися також для передачі інформаційних повідомлень, наприклад, про пожежну тривогу.
    • Вбудовувані ПЗ. Вони є частиною акустичних колонок, тому гармонійно підібрані з урахуванням потужності колонок, мають низький рівень шуму, захистом від перевантаження і перегріву.

    Як підібрати ПІДСИЛЮВАЧ ЗВУКУ?

    Все звукопідсилювачі покликані забезпечити не тільки збільшення гучності, а й збереження щільності і краси звуку, знижуючи можливі спотворення його при передачі. Тому при покупці необхідно звернути увагу на гарантований рівень шуму, діапазон низьких і високих частот, щоб правильно підібрати необхідні параметри потужності і захисту від електромагнітних завад.

    Майже всі ПЗ забезпечені також захистом від перегріву, тому частина шумів, що виникають при неправильній роботі електрообладнання, усунена в них спочатку, але мінімальні спотворення звуку все ж будуть присутні. Рівень таких спотворень і є показником роботи електроприладу, який ви вибираєте.

    Як правило, ПЗ набувають після покупки акустичної системи, щоб було простіше вибрати типи вхідних і вихідних роз'ємів, а також потужність і інші параметри. Необхідно запам'ятати, що потужність АС (акустичної системи) повинна бути трохи вище, ніж у самого підсилювача, щоб забезпечити безпеку його роботи.

    Невірно обрана потужність колонок або інших ланок ланцюга звукового обладнання може привести до поломки або неповної завантаженості ПЗ, тому при покупці краще звернутися до кваліфікованого продавцеві, щоб узгодити гармонійну і довгу роботу всієї вашої акустичної системи.

    У нашому інтернет-магазині представлені звукопідсилювачі всіх відомих брендів в цій галузі - від економічних до професійних. Наші консультанти із задоволенням допоможуть вам визначитися з потрібним типом ПЗ, з огляду на всі технічні характеристики акустичної системи і бажаний діапазон цін.

     

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: