Вибір гітарного комбопідсилювача для будинку, сцени і студії

Дата публікації 14.03.2016.

У музичному світі існує безліч тонкощів, непомітних для середньостатистичного слухача. Кожен музикант прагне знайти або створити своє неповторне звучання. Це стосується і гітаристів. Гітарний звук - безмежний. Недостатньо вже просто добре володіти хорошим інструментом. На сьогоднішній день придумано дуже багато різних приладів обробки гітарного сигналу: педалі ефектів (в народі - «примочки»), процесори ефектів (підлогові), спеціальні звукознімачі, програмне забезпечення та ін. Важливим також є комбопідсилювач - прилад для посилення гітарного сигналу. Вони бувають декількох видів: одиночні (в народі - «комбіки») і окремо «підсилювач і колонка» (в народі - «кабінет», «голова» і ін.). Саме завдяки Комбопідсилювач можна домогтися унікального неповторного звуку. Головне - зробити правильний вибір. Отже, якщо у вас на музичному шляху виникло питання, який саме комбопідсилювач вибрати, тоді ця стаття саме для вас.

Вибір гітарного комбопідсилювача для будинку, сцени і студії
  • При виборі гітарного підсилювача, в першу чергу, необхідно враховувати де саме він буде використовуватися, які особливості приміщення, для яких цілей. Наприклад, не зовсім умесно буде купувати потужний гітарний кабінет для занять вдома. Без сумнівів, це круто і солідно, але з огляду на те, що свій потенціал такі підсилювачі показують виключно в «розігрітому» стані (мінімум на половині своєї потужності, а це більше 50 Вт), то сусіди будуть не дуже раді вашим занять, та й вам самим буде не зовсім комфортно.

    Які комбопідсилювачі краще для будинку а які для сцени або студії?

    1. Для будинку найкраще використовувати комбопідсилювачі слабкої потужності (5 - 30 Вт). Зазвичай, такі комбіки вже мають в собі різні еффеткти типу «перевантаження», «відлуння» або «дилей», що дуже зручно, якщо ви початківець гітарист і поки не обзавелися педальними примочками або процесорами ефектів. Такого типу комбопідсилювачі виробляють такі бренди, як CORT, KUSTOM, FENDER та ін. І пошук таких підсилювачів не стане для вас проблемою.
    2. Інша справа, якщо вам потрібно придбати «гітарний звук» для сцени або репетиційної бази. Тут вже існують нюанси типу розміру приміщення, стилю музики, моніторингу на сцені і т.п. Почнемо по порядку. Якщо приміщення реетіціонной кімнати відносно велика (від 40 м2), то бажано вже використовувати гітарний кабінет. Він забезпечить необхідну потужність і звуковий тиск без використання додаткового моніторингу. Але якщо ж приміщення маленьке, то тут підійде варіант звичайного підсилювача (до 80 Вт).
    3. Для студійного використання, а саме для звукозапису, відштовхуються не тільки від розміру приміщення, а також від стилю музики, в якому плануєте грати. Це теж важливо.

    Стиль музики - важливий для вибору підсилювача!

    Щодо стилю музики. Тут питання вже не розміру і потужності, а скоріше фірмових або брендових переваг. Для джазу або реггі більш актуальним буде використання підсилювачів від VOX або FENDER. Вони мають більш м'яким тембром і теплим звучанням, що навряд чи підійде для агресивної музики.

    Для поп-музики так само підійдуть лампові підсилювачі від FENDER або ROLAND. Теплий звук, чіткі читабельні звуки - це саме те, що потрібно для сучасної поп-музики. Зазвичай, в поп-музиці використовують додатково велику кількість різних ефектів завдяки спеціальним процесорам.

    Рок музиканти віддають перевагу таким брендам як MARSHALL, BUGERA, RANDALL, LANEY і т.п. Комбопідсилювачі і «кабінети» цих брендів володіють більш різким звучанням, що відмінно вписується в концепцію рок-музики різних напрямків. Також вони володіють дуже тонким налаштуванням частот, тембрів, ефектів, що дозволяє відбудувати їх згідно побажань музиканта.

    Що стосується використання підсилювачів на сцені, то тут вже головне не тільки знайти «свій звук», а й добре його чути на сцені. Ідеально, якщо в закладах або концертних майданчиках є нормальна система моніторингу. Ще краще, якщо ви там граєте. Але закладу бувають різні, і можливості у них теж відповідні. Якщо економите на сценічних моніторах, не економте на Комбопідсилювач. Для комфортної гри колективу на сцені радимо використовувати підсилювач такої потужності, щоб його змогли чути (хоч мінімально) всі учасники без додаткового моніторингу.

    Ланцюг ефектів - козир в рукаві

    Також непогано вибирати комбопідсилювач з ланцюгом ефектів (реверберація, ділей, перевантаження і т.п.). Для зручності використання таких підсилювачів існують так звані підлогові контролери ( «фут-світч» або «фут-контролер»). Це зручно, так як можна під час гри змінювати ефекти за допомогою ноги (за принципом примочок і процесорів).

    Якщо при виборі комбопідсилювача у вас виникають саме такі питання, то це дуже добре, і наші відповіді на них стануть для вас актуальні. Але якщо в ланцюг питань причепиться ще питання фінансовий, то тут вже дивіться по можливості. Наша вам порада для такого випадку: не поспішайте, збираєте і звертайтеся до нас. Наші фахівці готові допомогти вам.

    І головне - пам'ятайте, що від вашого вибору залежить майбутнє вашої музики і успіх в результаті. Шукайте, пробуйте, вибирайте обладнання з закритими очима, на слух, не зупиняйтеся і побачите, що успіх вже близький.

    Чому краще купувати комбопідсилювач в інтернет-магазині LuxPRO

    Купуючи обладнання у нас, Ви маєте можливість не тільки отримати якісну консультацію та обслуговування, а й скористатися перевагами нашої програми лояльності:

    • великий вибір товарів за найкращою ціною на інтернет просторах України;
    • будь-яка форма оплати: готівкою, безготівковим розрахунком;
    • знижка в 5, 10, 15% - в залежності від суми покупки;
    • оперативна доставка в будь-який регіон України;
    • підключення та сервісне обслуговування від LuxSERVICE.

    Ми будемо раді бачити Вас серед наших клієнтів. Люкс Про - це солідно, оперативно і якісно.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: